Hallootjes allemaal,

Hier weer even een update van de afgelopen dagen:

Dinsdagmiddag:
Vandaag hebben we na het schminken dansles gehad. En niet zomaar dansles, nee echte Bulgaarse traditionele dansles. Het was heel erg leuk! We hebben daar lekker kunnen dansen met de kinderen.

’s Avonds zaten we lekker en zoals gewoonlijk zetten de kinderen muziek aan, en voordat we het wisten zaten we met z’n allen de kabouterdans te dansen, en de Macarena. Het is echt geweldig om de kinderen ons zo uit te zien lachen als we keihard mee zingen, maar het stiekem toch wel heel erg leuk vinden, om daarna na een tijdje in vaag Bulgaars-Engels mee zingen en dansen.

Woensdag:
Na onze dagelijkse schoonmaaktaken (jaja helaas is het hier geen hotel dus schoonmaken hoort er ook bij) wilden we gaan vertrekken naar het zwembad in Vratsa. Helaas net voor vertrek hoorde we het verschrikkelijke nieuws dat Gerrieke’s oma plotseling was overleden. Een grote schok. Nadat Rients en Jeanette Boiten langs zijn gekomen zijn we 2 uur later dan verwacht naar het zwembad gegaan. Maar wat hebben we daar ondanks alles genoten! Lekker gek doen en elkaar in het water gooien of op iemands rug door het water heen banjeren. ’s Avonds zijn we uiteten geweest als groep in Vratsa wat weer heel gezellig was.

Donderdag:
Vanochtend begonnen we met schoonmaken. Dit keer meer dan normaal want de International Women Club kwam langs voor een BBQ’en. Een belangrijk moment, want het zijn grote sponsoren voor het weeshuis en het is ook gezellig, want een BBQ is natuurlijk altijd feest. Ook kwamen er drie Nederlandse vrijwilligers uit het weeshuis van Vratsa mee eten.

Nadat al onze gasten weg waren hebben weer dansles gehad. Daarna zijn we doorgegaan naar een restaurant in de buurt van Roman. Na 2,5 uur kwamen we erachter dat er 3 hoofdgerechten niet meer kwamen. Jammer, maar dat kon de pret niet drukken want in die tijd hebben we een optreden gehad van Bulgaarse zangers en hebben we onze opgedane Bulgaarse danskunsten kunnen laten zien aan de andere gasten die daar waren voor een feest.

Het is hier dus nog volop genieten. Elke dag is weer een feest. Voor ons, maar al helemaal voor de kinderen! Want elke glimlach naar ze, is voor hen al geweldig.

Bulgaarse groetjes,

Simone Leeflang