Humanitaire en sociale projecten

Tabitha Nederland, voorheen Help Tabitha, zet zich sinds 1999 in voor hulpbehoevende kinderen en ouderen in Bulgarije. Dit doet zij in samenwerking met stichting Tabitha Bulgaria. Gezamenlijk helpen we waar we kunnen. Dit doen we door verschillende projecten, gericht op het verbeteren van de levensomstandigheden en toekomstperspectieven van de kinderen en ouderen. Naast de projecten streven we naar een langdurige relatie waarin we hen op een goede manier verder kunnen brengen.  Samen zijn we mede verantwoordelijk voor ondersteuning in levensonderhoud van ruim 700 kinderen en 200 ouderen, die er anders alleen voor zouden staan.

Voor kinderen

Hulpbehoevende kinderen in Bulgarije leven onder onvoorstelbaar slechte omstandigheden en worden vergeten door de maatschappij. Ouders en familie willen, kunnen of mogen niet meer voor hen zorgen. De kinderen worden door jeugdzorg uit huis geplaatst in een woongroep. Wij hebben het onze missie gemaakt om zoveel mogelijk woongroepen op te knappen en de kinderen van verzorging en onderwijs te voorzien.

Voor ouderen

Door de enorme vergrijzing zijn er veel ouderen in Bulgarije. Er is weinig tot geen zorg voor hen, veel worden aan hun lot overgelaten. De pensioenen zijn minimaal en met bijna niets moeten ze rondkomen. Wij verbeteren hun levensomstandigheden en toekomst.

Nieuws en artikelen

Blog 4 zomerkamp 2023

/
Afgelopen dinsdag zijn we na een goede vlucht weer aangekomen…

Blog 3 zomerkamp 2023

/
Zondag 16 juliDag 6, een zondag, een vrije zondag. We hadden…

Blog 2 zomerkamp 2023

/
Vrijdag 14 juliWij zijn alweer aangekomen bij dag 4, om deze…

Betrokken zijn

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Jij kan een verschil maken!

Om het werk in Bulgarije te blijven doen hebben we jouw hulp nodig. Ben je enthousiast over onze bijdrage aan de levens van hulpbehoevende kinderen en ouderen? Help dan mee en klik rechts op ‘doneren’.

Blijf op de hoogte van ons werk door je hiernaast in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Je krijgt dan informatie over lopende projecten, acties en ander nieuws. Geen zorgen, we zullen je niet overspoelen en houden het bij 4 nieuwsbrieven per jaar.

Laat links je naam en mailadres achter.

Doneren

Wil je ons helpen om hulpbehoevende kinderen en ouderen hoop te geven op een goede toekomst? jouw financiële steun is voor hen van wezenlijk belang!