De situatie.
We hebben niet alleen te maken met een Nederlandse, maar met een WERELDWIJDE crisis! Zo ook in Bulgarije.

Stel je voor:  je hebt kinderen. Op een dag moet je je kinderen vertellen dat er onvoldoende eten is. Je kunt niet meer naar de supermarkt om meer eten te kopen omdat je er geen geld meer voor hebt. Het is écht op!
Dit is de situatie nu in Bulgarije in onze weeshuizen. Het geld is op en de kinderen hebben onvoldoende te eten. Een bizarre situatie waar we de weeshuizen zo snel mogelijk mee willen en moeten helpen. Ze kunnen de kinderen niet meer helpen met basisbehoefte nummer 1; eten!

Hoe kan het dat het geld op is?
De overheid in Bulgarije geeft elk weeshuis een vast bedrag per kind, per maand. Voor ongeveer 1 euro per dag moet alles gebeuren voor het kind: onderwijs, kleding, eten en drinken, psychologische hulp, medische verzorgen, moet de kachel branden en verder alles wat je kunt bedenken.
Normaal gesproken is dit al te weinig, de budgetten waren dit jaar zelfs al verlaagd. Tabitha springt hierin bij en zorgt voor extra geld en faciliteiten om ervoor te zorgen dat deze kinderen wél goed verzorgt worden en uiteindelijk een plek in de maatschappij krijgen.
In deze crisis is de situatie nog erger geworden.

  1. De overheid faciliteert voor de weeshuizen geen hygiënische middelen zoals maskers of ontsmettingsmiddelen. Dit zal dus van het bovengenoemde budget besteld moeten worden. Daar komt ook nog eens bij dat door de grote tekorten deze middelen ontzettend duur zijn geworden.
  2. Doordat zij bovengenoemde middelen moeten kopen, is er te weinig geld over voor voedsel.
  3. Doordat de scholen gesloten zijn, worden de lessen online gegeven. Per weeshuis zijn er gemiddeld 2 computers en dat houdt in dat er ongeveer 30 kinderen via 2 computers hun lessen moeten krijgen. De kans op achterstanden zijn daardoor groot, met als gevolg dat ze een nog grotere afstand krijgen van de maatschappij.
  4. Bulgarije zit in totale lock-down. Dit houdt voor de kinderen in dat zij de hele dag binnen zitten. Hierdoor zich kapot vervelen, hyper-actief worden en zelfs soms zelfs agressief!

Daarnaast hebben we ook 200 ouderen in Bulgarije waar wij voor willen zorgen. Vanuit één dorpje, waar ongeveer 100 ouderen door ons verzorgt worden, krijgen we verontrustende berichten dat ouderen in elkaar geslagen worden door criminelen. Dit gebeurd wanneer ze in het ouderen-uurtje op straat komen om boodschappen in de supermarkt te doen. Alles wordt hen afgenomen en ze worden voor dood achtergelaten.

Dit kan niet langer!
Dit is een onhoudbare situatie en daarom voeren wij actie! Wij willen met ‘Help Tabitha Corona door’ geld ophalen. Help ons om onze kinderen en ouderen te helpen! Alleen samen komen we Corona te baas.

Klik hier en maak vandaag een donatie over. We hebben, juist NU, hulp nodig!