Beste thuisblijvers,
Vandaag is alweer de derde dag hier in het warme Bulgarije. De dagen vliegen voorbij! Vrijdagmiddag zijn we aangekomen en we werden warm onthaald. De kinderen kwamen op ons afgerend en sommige omhelsden ons. Zo sprong er onder andere een klein onbekend jongetje op en rende in Elian zijn armen. Hij is afgelopen jaar in het weeshuis komen wonen, en wij kende hem niet. Ondanks dat rende hij vol vertrouwen als eerste op ons af. Het was erg leuk en aandoenlijk om te zien. Ook stond er een specifiek Bulgaars brood voor ons klaar met daarbij honing, welke symbool staat voor ‘welkom!’. De dag vloog zo alweer snel voorbij.
Gisteren zijn we eerst wezen knutselen voor Simone haar verjaardag. We hebben slingers gemaakt. Uiteindelijk werd het één grote rommel, maar het was wel erg gezellig. Ondertussen is het klusteam bezig geweest met de badkamer.
Gisteravond zijn we in het dorpje nog wat wezen drinken. We kwamen aan bij een cafeetje waar je ook nummers kon aanvragen (gewoon via YouTube). We hebben een aantal Nederlandse nummers op gezet en uit volle borst meegezongen. De andere mensen die daar zaten hebben er erg om moeten lachen, haha.
Vandaag vieren we Simone haar verjaardag. Vanmorgen hebben we de eetzaal lopen versieren met ballonnen. Eerst deden we dit met zijn tweeën, maar al snel kwamen er al wat kinderen helpen. Je kan wel begrijpen dat kinderen ballonnen helemaal geweldig vinden, één van de leukste speeltjes ongeveer, haha. Het ballonnen ophangen ging dan soms ook best moeizaam, aangezien iedereen daar druk mee aan het spelen was.
Toen Albena, Rients en zijn vrouw gearriveerd waren, werd de taart aangesneden. Het was een hele grote taart en ook erg lekker! Simone kreeg van het weeshuis een tas met allemaal symbolische cadeautjes. Sommige kinderen hadden ook wat voor gemaakt. Simone genoot volop en er werd luid voor haar gezongen. 

Vandaag is onze vrije dag, dus we zijn vanmiddag even naar het riviertje in de buurt geweest. Even lekker afkoeling en ontspanning zoeken 🙂

Anne Loman