Inmiddels is het alweer onze vijfde dag in het mooie Bulgarije. Zondagavond zijn we als groep uit eten geweest in Mezdra, dat is een stadje in de buurt van Roman. We hebben een busje tot onze beschikking waarin we met z’n negenen kunnen zitten. Echter zijn wij als groep inclusief de tolken met tien mensen, daarom zijn Elian en Hanneke met de trein naar Mezdra gegaan, de rest ging met het busje. De trein is een belevenis op zich en gaat door een mooi landschap.

Gisteren begon de dag voor ons weer vroeg. Er werd verder geklust aan het sanitair gedeelte en we zijn begonnen met het schilderen in de eetzaal van het weeshuis. Ondertussen hebben nog een aantal van ons een ‘Jeroentje Groentje’ geknutseld. In het poppetje zit graszaad. Dit zal gaan groeien en dan kunnen de kinderen het haar van ‘Jeroentje Groentje’ knippen.

In de middag zijn we een berg in de buurt op gereden, met een fraai uitzicht over Roman.

Gisteravond zijn wij nog naar Mezdra geweest. We hebben erg lekker gegeten. Jeroen bestelde een grote schotel met vlees en groenten. Later bleek dat dit een kilo vlees was haha. Rond 10 uur zijn we weer terug naar het weeshuis gegaan. Op de terugweg hebben we onze bus langs de kant van de weg gezet om samen met z’n allen sterren te kijken. Dit was erg erg mooi!

Vanochtend zijn we verder gaan schilderen in de eetzaal. Daarnaast hebben wat anderen de kinderen geschminkt. Zie de foto’s hier onder voor een impressie. De kinderen vonden het schminken heel erg leuk en genoten hier erg van. Voor nu een fijne dag gewenst en tot snel!

Hanneke Grootendorst