De ervaring van Melanie Post

Hoi! Ik ben Melanie Post en ik ben sinds 2018 betrokken bij de stichting Tabitha Nederland. Ik heb het altijd al heerlijk gevonden om iets voor mensen, het liefst kinderen, te kunnen betekenen, en waar kan dat nou beter dan in een weeshuis? Ik zou het niet weten. En alle lachende gezichtjes van de kinderen toen we aankwamen zal ik nooit vergeten!

Hoe ben je vrijwilliger geworden?
Ik ben bij de stichting betrokken geraakt toen een vriendin een oproepje op Facebook plaatste. Ik had haar al een tijdje niet gesproken, maar toen ik dat oproepje zag besloot ik om haar een berichtje te doen. Ik kreeg een heel lang berichtje terug en was meteen enthousiast (mijn ouders, vooral mijn vader, nog niet direct…). Ik wilde heel graag mee naar Bulgarije dus besloot ik om mijn vader naar de informatie avond te sturen. Na deze avond was ook hij overtuigd en werd de knoop doorgehakt, ik mocht in de zomer van 2018 twee weken mee naar Bulgarije!

Wat doe je als vrijwilliger?
Mee naar Bulgarije betekende ook aan de bak als vrijwilliger met onder andere acties. Een vervelende bijzaak? Zeker niet! Vrijwilligerswerk heb ik altijd ook leuk gevonden en zeker als ik daarmee iets voor andere kan betekenen. Maar wat doe je nou eigenlijk als vrijwilliger voor stichting Tabitha Nederland? Dat zal ik je vertellen. Je bereidt verschillende acties voor om geld in te zamelen voor de stichting, elk jaar zijn er weer andere ideeën voor acties. Denk hierbij aan een oud-ijzeractie, collecteren, een boerderijdag, flesseninzamelactie en elk jaar staan we op de kerstmarkt in Putten. Al deze acties worden georganiseerd en uitgevoerd door leden van de groep en andere vrijwilligers. Dat maakt een actie ook heel erg leuk, je leert alvast de groep kennen waarmee je twee weken in het weeshuis gaat helpen. In het weeshuis hebben we afgelopen jaar de kamers en gang geschilderd waar wij sliepen en hebben we op de bovenverdieping verschillende muurschilderingen gemaakt.

       

         Wat vind je de leukste actie?

De leukste actie vind ik de boerderijdag, ook omdat ik deze samen met Ilse, Simone & Bart organiseer. Deze dag vond vorig jaar voor het eerst plaats op de varkensboerderij van Ilse en was een zeer geslaagde dag! Dit jaar organiseren wij deze dag weer, op woensdag 1 mei van 10:00 tot 16:00. Dus mocht je het je leuk lijken om ook te komen, wees welkom! Op deze dag zijn er verschillende activiteiten voor kinderen, zo is er een stormbaan, een springkussen en zijn wat ouderwetse/boerse spelletjes, kun je een ritje maken op een pony of je laten schminken en verkopen we ijsjes en suikerspinnen! En natuurlijk zijn er dieren! Denk hierbij aan varkens, geiten, schapen, kuikentjes en konijnen. Met andere woorden, een onvergetelijke dag. Ook op deze dag merkte ik dat ik het heerlijk vind als ik kinderen blij kan maken.

 

 

Wat is je leukste herinnering aan het zomerkamp?

Mijn leukste herinnering van afgelopen jaar was mijn verjaardag. Ik werd 17 op de afscheidsavond in Bulgarije. Het was zeker weten mijn tofste verjaardag tot nu toe! Er is denk ik op deze dag bijna net zo vaak voor me gezongen als op al mijn verjaardagen samen! ’s Avond trakteerde we de kinderen op  pizza & patat eten en daarna gingen we met alle kinderen uit het weeshuis een feestje vieren, dansen, springen en lekker gek doen op de muziek. Natuurlijk was er taart  (en deze kwam niet alleen in mijn mond). Maar naast deze dag waren eigenlijk alle dagen van de twee weken in Bulgarije onvergetelijk! De blijdschap en dankbaarheid van de kinderen was geweldig. En de liefde die je terug kreeg van de kinderen ben ik nog steeds niet vergeten.

Kortom, een onvergetelijk avontuur met zowel de groep van te voren, als met de kinderen daar! Genoeg reden om dit jaar weer mee te gaan!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *