Blog 4 zomerkamp Roman 2024

Donderdag 1 augustus tot en met maandag 5 augustus

Donderdag 1 augustus

Donderdag was Melanie dan echt jarig. Hoewel haar verjaardag gisteren al gevierd was, werd zij gewekt door een groep zingende Hollanders. Op deze dag stond de 2e dansles gepland en in de avond zouden we uiteten gaan. Dat beloofde een mooie dag! De danspasjes waren de hele week al flink geoefend, en dus ging de dansles ons goed af! In de middag knutselden we dieren van papieren bordjes. 

Hoewel we er niet eerder over geschreven hebben, waren we ook al een week opzoek naar het paspoort van Tijmen. Op de 2e dag moesten we onze paspoorten aan de directrice overhandigen, zodat zij ons kon aanmelden bij de gemeente. Daarna hebben we de paspoorten weer netjes teruggekregen en vanaf dat moment was het paspoort van Tijmen zoek. Meerdere keren en door verschillende mensen werd de koffer van Tijmen doorzocht en ook in de woonkamer werd grondig gezocht, maar tot op heden nog zonder resultaat. Gedurende de afgelopen week was er overleg geweest met het reisbureau, de luchtvaartmaatschappij en de ambassade. En na drie verschillende antwoorden, was de conclusie dat Tijmen een document van de ambassade moest invullen en dan met een foto van zijn paspoort terug kon reizen naar Nederland. Een klein detail werd ons echter niet verteld, en dat was dat het document ook ondertekend moest worden door de ambassade en dat je het document persoonlijk moest overhandigen. De tijd begon te dringen, want dinsdag vliegen we al weer teryg naar Nederland en de ambassade is maar op beperkte dagen en tijden open. En dus zat er niks anders op dan een ritje Sofia. Bij de ambassade bleek echter dat Tijmen toch een noodpaspoort nodig had en dus werd er een nieuwe pasfoto geschoten. Vlak voordat het nooddocument werd aangemaakt, kwam Tijmens paspoort ineens boven water. Deze bleek al de hele week veilig in de tas van Willemieke te zitten. 

In de avond gingen we uiteten en vierden we de verjaardagen van Tijmen en Melanie nog eens goed bij de cocktailbar. Rients en Jeannette kwamen ook nog even langs en het werd een gezellig avond. Een deel van de groep ging bijtijds weer terug, want de reis vroeg toch wel erg veel energie en de wekker zou de volgende dag weer vroeg gaan, want om 7:30 zou de bus klaarstaan voor ons uitje met de kids. Het andere deel van de groep deed nog een extra drankje, waardoor de tijd voorbijvloog en we pas tegen 1:30 weer bij het ouderencentrum aankwamen. Oeps, dat werd een kort nachtje…

Vrijdag 2 augustus

Om 7:30 stapten we in de bus naar Lukovit voor een rondvaart met een bootje, een wandeling, het bezoeken van een parkje en het bewonderen van de grot ‘the eyes of God’. Het was een lange busreis en het werd een warme dag, vandaar dat we zo vroeg vertrokken. De kinderen straalden van oor tot oor tijdens het boottochtje. Wat een heerlijke dag! Ook de grot was erg mooi en er werden verschillende groepsfoto’s gemaakt. In de avond aten we in het kindertehuis en dansten we daarna nog even met de kinderen. 

Zaterdag 3 augustus

Vandaag stond het schminken en de afscheidsavond op de planning. We startten na het ontbijt en corvee met schminken, zodat er nog voldoende tijd over was voor de kinderen om zich klaar te maken voor de afscheidsavond. Want zoals je misschien wel kan bedenken, is de boiler met warm water niet voldoende voor 22 kinderen en dus werden de douchebeurten verdeeld over de hele middag. Anyway, eerst het schminken. De kinderen moesten even op gang komen, maar al snel stonden ze in de rij voor het schminken en de glittertattoos. De meest prachtige kunstwerken werden op de gezichtjes gemaakt en daarna moesten ook een aantal Nederlanders eraan geloven. Tegen het einde van de middag was het tijd om ons klaar te gaan maken voor de afscheidsavond. Voor de kinderen betekent dit dat ze netjes gekleed gaan en dus werden de overhemden en jurkjes uit de kast getrokken. 

We hadden een reservering gemaakt bij een restaurantje in Roman en genoten daar van pizza, kipnuggets en patat met kaas. Daarna ging de muziek aan en werd er uitbundig gedanst. Er kwam van alles voorbij, van K3 en kinderen voor kinderen tot aan snollebollekes en Bulgaarse volksmuziek. Het was een onvergetelijke avond!

Zondag 4 augustus

Zondag is normaal gesproken onze rustdag, een dag dat we als groep optrekken. Maar aangezien we morgen alweer vertrekken, besloten we in de middag toch nog even met de kinderen te spelen. De bellenblaas werd tevoorschijn getoverd, er werd gevoetbald en gedanst, heel veel knuffels uitgedeeld en de kinderen leerden ons nog wat Bulgaarse woorden. We aten in het kindertehuis en na het eten maakten we er nog een feestje van met muziek en stoelendans.

Maandag 5 augustus

Vandaag stond in het teken van opruimen, schoonmaken en afscheid nemen. We staken onze handen uit de mouwen en binnen een uur was het ouderencentrum weer als vanouds. De meubels stonden weer op de goede plek, de kamers waren geveegd, de matrassen lagen opgestapeld en de koffers waren ingepakt. We reden naar het kindertehuis, deelden nog wat knuffels uit, bedankten de tolken en Yvet voor de gastvrijheid en stapten met tranen in onze ogen in de auto en het busje richting Sofia. We brachten de middag door in Sofia en genoten van onze laatste dag als groep. We boekten de taxi’s naar het vliegveld en doken bijtijds ons bedje in. De volgende morgen vlogen we terug naar Nederland. Wat hebben we een onvergetelijke tijd gehad!

Van de tweede week zijn helaas weinig beelden, maar we hebben er toch een korte vlog van weten te maken. Klik hier om de beelden te bekijken.

Tot volgend jaar!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *