Blog 1 zomerkamp 2023

Dinsdag 11 juli

Dinsdag 11 juli verzamelden we om 6:45 op Schiphol. Een tas moest mee met de ‘bijzondere’ bagage, dus hoopten we heel hard dat deze in het goede vliegtuig zou belanden. Zonder problemen kwamen we door de security en paspoortcontrole. Na een goede vlucht kwamen we om iets voor 14:00 aan op de Airport in Sofia. De tas waar we vol goede moed op wachtten verscheen op de bagageband, dus wat kon er nog mis gaan? Langzaam werd de bagageband steeds leger en alle passagiers pakten hun koffer. Een aantal koffers zagen we al voor de 4e keer voorbij komen en het leek er niet op dat er nog nieuwe bagage op de band zou belanden. Maar van de handbagagekoffer van Joëlle (die als ruimbagage ingecheckt was) ontbrak nog ieder spoor. Dus besloten we naar de ‘lost and found’ balie te lopen. Hun antwoord: ‘Ach dat gebeurt dagelijks met vluchten vanaf Amsterdam, vul dit formulier maar in’. Zo gezegd, zo gedaan. Volgens hen was er een grote kans dat de koffer morgen aan zou komen in Sofia en dan zouden ze de koffer komen brengen, maar als we een update wilden, moesten we zelf een mailtje sturen.

 

We vervolgden onze weg naar de uitgang, waar Rients, Jeannette en George (Tabitha Bulgaria) op ons stonden te wachten. Na een korte tussenstop bij de KFC kwamen we rond 17:15 aan in Roman. Alle kinderen stonden al buiten op ons te wachten. We kregen brood met honing en kruiden en Ivette (directrice kindertehuis) heette ons hartelijk welkom. Daarna namen de kinderen ons mee op rondleiding door het kindertehuis. We speelden voetbal, dansten wat en rond 19:00 konden we aan tafel. We aten een soort hamburgers met komkommer en tomaat. Na het eten gingen we naar het ouderencentrum, een omgebouwd busstation, verderop in de straat. Dat is onze slaapplek voor de komende twee weken. We verplaatsten wat meubels, haalden een dweil over de vloer en zorgden dat onze matrassen een plekje kregen. Nadat iedereen een douche genomen had, verplaatsten we ons naar Blue Lagoon, een terrasje aan het einde van de straat. Tegen het einde van de avond zocht iedereen moe, maar voldaan, hun bedje op.

 

Woensdag 12 juli

Om 7:30 ging de wekker. We dekten de tafel, sneden kaas met een broodmes en roerden de klontjes uit de yoghurt. Klaar voor ontbijt! Na de dagopening en het corvee gingen we naar het kindertehuis. We startten met ‘stand in de mand’ om elkaars namen te leren. Bij de lunch aten we gevulde paprika. Sommigen konden hiervan genieten, anderen dachten ‘wat is dit?!’. Na de lunch was er ruimte om spelletjes te spelen, te voetballen, te stoepkrijten en te bellen blazen. Ondertussen gingen de eerste mensen aan de slag met het schuren van het hek, ons klusproject dit jaar.

 

De vlucht waar hopelijk de koffer van Joëlle bij zou zitten, zou om 13:55 landen. Dus tegen 14:30 stuurde we een mailtje naar de Airport. Zou de koffer aangekomen zijn? Vrij vlot kreeg Joëlle reactie terug. De koffer was in Sofia en zou morgen naar Roman gebracht worden. Tegen 16:30 rondden we de recreatie- en kluswerkzaamheden af en gingen we terug naar het ouderencentrum. Iedereen had behoefte aan een douche en maakte zich klaar om uiteten te gaan. We reden naar Vratsa, een stadje verderop. Daar genoten we van een pizza, pasta of stuk vlees. Hoewel we lang op ons eten moesten wachten, was de sfeer in de groep goed. Na middernacht kwamen we weer aan in Roman. Gauw naar bed! Of toch niet… Het crea-werkje van morgen had nog wat voorbereiding nodig, dus gingen Nanique, Melanie en Martijn aan de slag. Om 01:15 doken we snel ons bed in. De wekker zou immers weer op tijd gaan.

 

Donderdag 13 juli

Wederom zaten we om 8:00 aan het ontbijt. Na de dagopening en het corvee was er wat tijd om even te chillen. Om 9:45 werden we opgehaald door alle kinderen om te gaan dansen. In een toneelzaaltje aan het einde van de straat kregen we dansles in de traditionele Bulgaarse dansen. Onze workout voor deze week hebben we dus weer gehad! Daarna namen we een korte pauze in het ouderencentrum om even bij te komen. Ondertussen had Joëlle een paar gemiste oproepen. Deze bleken van de luchthaven. Haar koffertje was inmiddels afgeleverd bij het kindertehuis! Dus gelukkig is haar bagage terecht. Vlak voor de lunch gingen we terug naar het kindertehuis, waar we een lasagne-achtig-iets aten met aardappelblokjes in plaats van lasagnebladen. De middag vulde zich met klussen en knutselen. We maakten maskertjes van papieren bordjes. De kids (en wij stiekem ook) genoten! Over een ruime anderhalve uur wacht de avondmaaltijd op ons, we zullen zien wat het ons gaat brengen ;).

 

Bij dit bovenstaande verhaal horen uiteraard ook beelden. Check hier de vlog!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *