Blog 3 – 27 en 28 juli

Hoi allemaal!

Vrijdag zaten we alweer een week in het weeshuis en wat gaat de tijd toch altijd weer snel. Op vrijdagmorgen moesten we ons na het ontbijt snel klaarmaken. Op de planning stond namelijk om naar Roman 2 te gaan. Dit is een ander weeshuis in Roman. Daar worden kinderen opgevangen met een geestelijke beperking. Het was moeilijk om van tevoren al te weten wat je moet verwachten van een bezoek aan zo’n weeshuis. Het is toch best wel anders dan het weeshuis waarin wij verblijven. Toen weer als groep aan kwamen wandelen, werden we gelijk met veel liefde verwelkomd. We hadden stoepkrijt meegenomen en samen met de kinderen gingen we lekker stoepkrijten. Dit vonden ze ontzettend leuk om te doen en daarnaast ging de grond er ook een stuk kleurrijker en vrolijker van uitzien. Alhoewel communiceren met de weeskinderen in dit weeshuis wat moeilijker was dan in het weeshuis waarin wij verblijven, ging het alsnog erg goed. De kinderen waren erg leuk en lief. Na veel te hebben gestoepkrijt, kregen we nog een rondleiding in het weeshuis zelf. De kamers waren mooi groot en de muren waren beschilderd met muurschilderingen, die gemaakt zijn door de Nederlandse groep van een paar jaar geleden.

Toen we ’s middags weer terug waren in Roman 1, het weeshuis waar wij dus in verblijven, besloten we buiten wat leuke dingen met de kinderen te gaan doen. We hadden nog veel stoepkrijt liggen, dus ook met de kinderen in Roman 1 besloten we te gaan stoepkrijten. En daarna deed Simone ook nog een kaartspel met de kinderen, waarbij de kinderen dierengeluiden moesten maken. Hier hadden ze veel plezier in. Het is echt mooi om te zien dat door op zo’n simpele manier tijd te besteden met de kinderen, je ze alleen al daarmee al ontzettend blij mee kunt maken.

’s Avonds aten we weer gezellig met de kinderen in het weeshuis. Ook was er deze avond een bloedmaan en een maansverduistering. Dit wilden we natuurlijk niet missen. Dus toen het laatste beetje zonlicht eindeijk was verdwenen en we een drankje hadden gedaan, gingen we een stukje de bergen in rijden. Toen we bij het uitzichtpunt waren uitgekomen, parkeerden we de auto’s in de berm en gingen we op het gras liggen. Ondanks dat er wel wat bewolking was, was er alsnog genoeg te zien, waaronder de mooie maan. Ik had nog nooit zoveel sterren bij elkaar gezien. En daar lagen we dan met z’n allen onder de sterren. Het was een mooie afsluiting van de dag.

Zaterdag begon de dag weer eens met een crea-activiteit. Deze keer gingen we het zoutdeeg verven, dat we met de kinderen een paar dagen geleden in het ouderencentrum hadden gemaakt. De zoutdeeg creaties die er eerst nog grauw uitzagen, kregen de mooiste kleuren. Toen de kinderen klaar waren met het verven van het zoutdeeg, hadden we ook nog kleine canvasdoeken die de kinderen konden beschilderen. Ook daar kwamen hele mooie creaties uit voort. Nog voor de lunch besloten we om de kinderen nog wat bellenblazen te geven. Ook dat is weer iets wat wij als een klein ding zien, maar wat de kinderen zo ontzettende veel plezier en vreugde kan geven. En daar word je dan zelf ook weer blij van.

De mensen die zaterdag aan het klussen waren, waren verder bezig met het schilderen van de gangen van het weeshuis en ook werd er een begin gemaakt aan muurschilderingen om de muren nog meer op te fleuren. Zo was het de bedoeling dat er dieren als vlinders en lieveheersbeestjes in het klein op de muur geschilderd werden. Ook werd er op de speelkamer een muurschildering van de aristokatten gemaakt.

De zaterdagavond hebben we besteed bij Albena, de directrice van Tabitha Bulgaria. Bij haar zomerhuis in Vratsa vond namelijk de jaarlijkse barbecue plaats, waarbij we gezellig met de hele groep bij haar thuis eten. Het eten was ontzettend lekker en we hebben die avond dan ook erg genoten. Gezellige gesprekken vonden plaats en lekkere Bulgaarse wijnen werden geschonken. Aan het einde van de avond werd er nog wat gedanst. En zo kwam ook die dag weer tot een mooi einde.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *