Mondkapjes maken voor Tabitha

Marjan naait mondkapjes voor Tabitha

Vanuit onze oproep om geld te doneren zijn mooie initiatieven ontstaan. Zo bedacht Marjan Loman om niet-medicinale mondkapjes te gaan naaien, waarbij de opbrengst wordt gedoneerd aan de stichting. “Ik dacht: op wat voor een manier kan ik helpen? Ik kan goed schilderen, maar dat kan ik nu moeilijk inzetten. Verder ben ik handig met lapjes en zo is het idee ontstaan. De kinderen zijn financieel in de problemen gekomen door de hoge prijzen van de mondkapjes. Wat als ik deze in Nederland maak en verkoop?” aldus Marjan.

Ondertussen zijn de eerste 15 stuks al verkocht. Marjan: “Waar ik eerst elke avond 1 of 2 mondkapjes maakte, gaat dit gelukkig nu een stuk sneller. Ik begin de slag te pakken te krijgen”.

Vanaf 1 juni is het in Nederland verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer. De mondkapjes van Marjan kan je bestellen via info@tabithanederland.nl. De mondkapjes kosten €10,- per stuk en kunnen op 60 graden gewassen worden. Daarnaast is er ruimte voor een filter tussen de twee lagen stof en zijn ze in verschillende prints verkrijgbaar.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *