Ouderencentrum

Met trots presenteren wij het ouderencentrum in Roman. Dagelijks helpen wij 300 ouderen die onze hulp nodig hebben. We vertellen je graag in dit bericht meer!

Ouderenproblematiek in Bulgarije

In Bulgarije zijn er bijna twee miljoen gepensioneerden met een gemiddeld pensioen van 150 euro per maand. Iets minder dan de helft van de gepensioneerden in Bulgarije leeft van een pensioen van 70 euro of minder. Roman telt 3500 inwoners, waarvan zo’n 300 eenzame en gepensioneerde ouderen wonen met een laag pensioen.

Roman was ook een druk treinkruispunt, waardoor veel mensen bij het spoor werkten. Maar in de jaren negentig is een aantal grote fabrieken gesloten en failliet gegaan. Het aantal treinen dat door het stadje reed werd steeds minder. Door de gesloten fabrieken was er steeds minder personeel nodig en raakte de mensen werkloos. Jongeren trokken weg uit Roman en de ouderen bleven alleen over.

Met het lage pensioen dat ze hebben, kunnen ze niet goed rond komen en de effecten daarvan zijn groot. Stromend drinkwater, elke dag een gezonde maaltijd en een goed functionerend huis is eerder ongebruikelijk dan de norm.

Albena zag de problematiek en het raakte haar diep 

Ze ging in overleg met de burgemeester van Roman. Na veel overleg kwam het oude busstation van Roman beschikbaar. Het was oud en vervallen, dus er moest veel geld bij elkaar gehaald worden. Tabitha Nederland ging hard opzoek naar bedrijven/mensen die wilden helpen. Max Maakt Mogelijk wilde hieraan bijdragen en gezamenlijk werd dit project opgepakt. Met een prachtig resultaat!

Wij zijn Max Maakt Mogelijk ontzettend dankbaar. Door hun support kunnen wij nu de 300 armste ouderen helpen.

Max maakt mogelijk heeft een documentaire gemaakt en deze laten we graag aan u zien!

Klik hier om naar de video te gaan

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *