Blog 4 zomerkamp 2023

Afgelopen dinsdag zijn we na een goede vlucht weer aangekomen in Nederland, maar jullie hebben nog wat dagen tegoed. Dus hierbij een extra lange blog over de laatste dagen!

 

Donderdag 20 juli

Tijd voor een nieuwe dag! We startten met onze 2e dansles. Ondertussen gingen Melanie, Mika en Nanique vast hard aan de slag met het schilderen van het hek. Na de dansles was het tijd voor de bbq met de SEWA-group (Sofia Expat Woman’s Association). Ook de groep uit Bruchem sloot hierbij aan. Zij verblijven momenteel in Vratsa en doen daar recreatiewerk en kluswerkzaamheden aan de small group houses die Tabitha ondersteunt. In de middag werd er een sprintje getrokken met het schilderen en schuren. De kant van het voetbalveldje was helemaal af en aan de andere kant hadden we tot halverwege geschuurd. We besloten dat dit ons eindpunt werd, want met nog maar 1 dag om te klussen was het te veel om het hele hek te doen. Ondertussen werden er armbandjes en kettingen met de kinderen gemaakt.

 

’s avonds gingen we uiteten met de groep uit Bruchem. Of althans, zij sloten aan voor het toetje want hadden nog wat restjes van gisteren. Daarna gingen we naar de cocktailbar en ook de groep uit Bruchem en Rients en Jeanette gingen mee. Het werd weer een latertje, maar het was ook erg gezellig!

 

Vrijdag 21 juli

Om 9:00 vertrokken we met de kinderen richting een dierentuin in Knezha, of nouja beter gezegd een kinderboerderij. Er waren cavia’s, kippen, eenden, parkieten, pauwen, een wild zijn, ganzen, een soort hertjes en niet te vergeten: apen met blauwe ballen. Daar hebben we heel hard om gelachen! Er was een speeltuin en er was van alles meegenomen om mee te spelen. We vermaakten ons prima en rond 14:00 reden we weer terug naar Roman. Even gauw douchen en dan weer terug naar het kindertehuis. Er werd gespeeld met domino en memory.

 

Zaterdag 22 juli

Vandaag is de laatste dag dat we kunnen klussen, dus we gingen vol goede moet aan de slag! En met succes. Net na de lunch hadden we ons eindpunt behaald en besloten we het daar ook bij te laten. Niemand zou er vrolijk van worden als we de rest zouden schuren en niet meer konden schilderen. Met de kinderen werden puzzelstukjes gekleurd en versierd. Ieder kind maakte een puzzelstukje, waarmee we samen één grote puzzel konden maken. Nog voor de lunch was er tijd voor flessenvoetbal. Met name de ouderen kinderen waren erg voorzichtig en bleven meer bij hun fles staan dan dat er gevoetbald werd. En dus besloten we te starten met een ‘spontaan’ watergevecht. Dennis pakte zijn fles op en gooide deze leeg over Gernand. En dit plan werkte precies zoals we gehoopt hadden. Iedereen pakte zijn fles en voor je het wist moest je eraan geloven. Iedereen die zich op het voetbalveldje bevond, was daarna doorweekt. Wat een lol hadden we! In de middag was het tijd om te schminken en glitter tattoos te maken. Wederom weer een groot succes! En hoewel wij graag nog een groepsfoto met alles geschilderde gezichtjes gemaakt hadden, waren de kinderen al naar boven gerend om zich klaar te maken voor de afscheidsavond toen ook bij ons het schmink op de gezichten zat.

 

Om 19:00 was het tijd voor de afscheidsavond. Na vier jaar, door covid en vorig jaar een afscheidsavond in het kindertehuis, brachten we dit jaar weer een bezoek aan het restaurantje aan het einde van de straat. We aten friet met kaas, kebaske (een soort frikandel) en een soort hamburger. Daarna was het tijd om te dansen! De traditionele Bulgaarse dansen mochten natuurlijk niet ontbreken. En er werden ook wat Nederlandse klassiekers gedraaid! Wat genoten de kids hier weer van!

 

Zondag 23 juli

Om 9:00 kwamen we aan bij het kindertehuis. Tijd om afscheid te gaan nemen. De kinderen zouden namelijk om 10:00 vertrekken naar een zomerkamp ergens onder Sofia. Wat hebben we toch weer een onvergetelijke weken gehad met elkaar! Na wat knuffels, high fives en een hele fotosessie was het toch echt tijd voor de kids om de bus in te stappen. Toen zij eenmaal vertrokken waren, begonnen wij aan de grote schoonmaak in het ouderencentrum. Vlak voor de lunch was alles weer spik en span en vertrokken wij richting ons hotel in Sofia. Voor het eerst sinds jaren verbleven we nu twee nachten in Sofia. In de middag werd er wat gerelaxed op de hotelkamers, waarna we met elkaar uiteten gingen en proostten op het goede leven en de twee geweldige weken. Nazdrave!

 

Maandag 24 juli & dinsdag 25 juli

Nadat we ontbijt gehaald hadden bij de lidl vervolgden we onze weg naar de golden bridges, de natuur in net onder Sofia. En in plaats van de route te volgen, klommen we over de stenen en rotsen waar het water onder door liep. In de middag werd er nog wat geshopt in het winkelcentrum en we sloten onze dag af met een drankje en uiteten samen met Moni en David. Na een gezellige avond werden de koffers ingepakt en zochten we tegen middernacht gauw ons bedje op. Om 4:00 ging de wekker weer, want om 4:20 hadden we afgesproken om beneden te staan en te wachten op onze taxi’s.

 

Nalonya kwam er na het inchecken van haar bagage achter dat een flesje bier niet mee mag in de handbagage. Shit, wat nu? Mika moest zijn bagage nog afgeven, dus zouden de twee flesjes bier overgeplaatst worden naar  zijn koffer. En toen, toen hebben we met z’n allen heel hard gelachen. Het flesje bier haalde de koffer van Mika niet en er ontstond een grote plas met wat stukken glas op de grond. Ze vonden ons vast niet zo leuk op de luchthaven… Na een verder voorspoedige security check en douane werd er nog een potje codenames gespeeld en konden we om 7:00 het vliegtuig in. Ondanks enige turbulentie landden we keurig op tijd op Schiphol. Daar werden we opgewacht door verschillende ouders en na nog een groepsfoto kwam er nu toch echt een einde aan deze fantastische reis.

 

Van dit hele verhaal zijn helaas erg weinig beelden.. Dus de lengte van de blog compenseert de lengte van de vlog. Geniet nog één keer via deze link! Op naar volgend jaar!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *