Tweede helft van de tweede week in Roman

Woensdag 27 tot en met vrijdag 29 juli

Woensdag 27 juli

In de ochtend hadden wij om 8:30 ontbijt, de kinderen hadden een broodje ham met een klein bakje yoghurt en de meeste van de groep gingen voor een broodje met chocopasta of yoghurt met chocoladeballetjes. Om 10 uur gingen we met iedereen naar de markt. Ieder groepslid moest twee kinderen op zijn hoede nemen om op te letten op de markt. Ieder groepslid kreeg 10 leva om voor die twee kinderen een persoonlijk cadeautje te kopen. De markt was een groot succes, iedereen vond het gezellig en de cadeautjes waren een groot succes. Zo ging het van bellenblazen die we kochten voor 50 statinki naar een horloge van 4 leva. Toen we terug kwamen van de markt gingen we klussen en ons voorbereiden voor de crea.

Ook vandaag werd er weer hard geklust. We begonnen direct nadat we terug waren. Zo hebben Gernand en Mika een groot hutje hellemaal geschuurd en hebben Nanique en Melanie het dak van 1 van de 3 hutjes geverfd. Joël en Froukje hebben twee bankjes die we over het hoofd hadden gezien geverfd. Met de crea hadden Martijn, Willemieke en Willemieke voor de lunch zoutdeeg genaakt om na de lunch met de kinderen een zoutdeeg poppetje/figuurtje te maken.

Toen was het alweer 1 uur en tijd voor lunch, we hadden soep met een stukje vlees en brood. Na de lunch gingen Willemieke, Willemieke en Martijn zoutdeeg poppetjes/figuurtjes maken, het was een groot succes. Zo hadden de kinderen een zeemeermin, heel veel hartjes en nog veel meer leuke figuren gemaakt. Met het klussen ging het ook al heel rap, zo hadden Mika en Gernand al 2/3 van de grote hut geverfd, daarna was de groene verf op. Nanique en Melanie hadden van twee hutjes het dak al met meerdere lagen in de verf gezet, dus de hutjes zijn hellemaal klaar. Toen iedereen bijna klaar was hadden we nog een hutje over het hoofd gezien, dus die gingen we even schuren. Mika, Martijn, Melanie en Nanique waren en druk mee bezig toen er een paar kinderen gingen helpen. Dat was echt perfect, want daardoor waren we na 30minuten klaar en konden we ons klaarmaken voor het uiteten gaan. Om 17:30 gingen Nanique, Martijn, Mika en Melanie alvast richting Vratsa om twee sturen te zoeken voor de boot en auto speeltoestellen. Om 18:00 uur ging de andere groep naar Vratsa om daar om 18:45 elkaar te meeten voor het uit eten gaan. We aten bij een chique restaurant en kregen vooral een amuse en prosecco van het huis. Het goede eten deed ons goed.

 

Donderdag 28 juli

We bezochten vandaag Lukovit, een plaatsje verderop. We voeren een rondje langs bergen en grotten. De kinderen genoten ervan om de bruggetjes aan te tikken toen we eronderdoor voeren. Daarna reden we met de bus naar het aangrenzende sprookjespark. Er werden veel groepsfoto genomen. Hierna bezochten we de grot ’the eyes of God’. Vooraf vonden we dit een  bijzondere naam, maar eenmaal daar aangekomen begrepen we de nam volledig. De kinderen en onze groep klom op verschillende plekken en iedereen keek zijn ogen uit.

Rond 15:00 uur kwamen we terug bij het kindertehuis en besloten we nog even te klussen. De toestellen werden afgemaakt met de laatste laag. Willemieke de Baat vond dat ook de tegels tussen de toestellen door geel moesten waren en het leek haar een goed plan om de pot gele verf om te gooien. Ondertussen begonnen Nanique en Melanie aan het versieren van het eerste dakje. Nanique begon met een zonnebloem aan de ene kant en Melanie maakte een regenboog aan de andere kant.

Na het eten vervolgde Nanique en Melanie het klussen, terwijl de anderen naar de Blue Lagoon gingen. Al snel werd het donker, maar er waren verschillende kleuren gemengd dus deze moesten nu nog gebruikt worden. Twee kinderen schenen ons bij met de zaklamp van onze telefoon, waardoor we toch nog even door konden. Om 21:15 werd het echt te donker en zijn we gestopt. We hadden de verf gemengd in een doormidden geknipte lege fles. We waagden het erop als we de bovenkant er op zijn kop in deden, we de verf de volgende ochtend nog wel konden gebruiken. Hierna genoten Nanique en Melanie van een warme, lange douche, aangezien er verder toch niemand was die moest douchen. De andere groepsgenoten kwamen rond 22:00 uur terug. Er zat een mega vliegend beest, vermoedelijk een daas, in de gang. Deze vloog de kamer van de dames in. Mika en Joël probeerde deze te vangen of vermoorden. Hier zijn beelden van, geniet ervan in de vlog.

 

Vrijdag 29 juli

In de ochtend werd er verder geklust. Melanie en Nanique maakten het eerste dakje af. Ook schilderden zij de blauwe schommel met de gemengde licht blauwe verf en starten we aan een tweede laag op het tweede dakje. Gernand begon met het derde dakje. Bij de crea werden we zoutdeeg figuren geschilderd. De kids genoten! Na de lunch werd er verder geklust en rond 15:00 bezochten we met de groep het tweede kindertehuis in Roman, een tehuis voor kinderen met lichamelijke- en/of verstandelijke beperking. Er waren een hoop kinderen op zomerkamp, dus we konden elk kind een op een aandacht geven. We gingen stoepkrijten en bellenblazen. Ook ontvingen we veel knuffels. Ook deze kinderen waren blij met ons bezoek. Na het stoepkrijten en bellenblazen kregen we nog een rondleiding door het gebouw.

Hierna maakte iedereen zich klaar voor het uiteten. We besloten bij hetzelfde chique restaurant de gaan eten en boden de tolk aan mee te gaan. Op woensdag ging zij op eigen verzoek namelijk niet mee. We genoten met zijn alle en het goede eten deed ons opnieuw goed. De Bulgaarse soepen (meer vet dan soep) en het vette eten kwam bij iedereen wel een beetje zijn neus uit.  Na het uiteten bezochten we de cocktailbar waar we eerder ook geweest waren. Er werden cocktails, mocktails en wat shotjes besteld. Gernand en Melanie waren de bob dus sloegen de shotjes over. We maakten een bijzondere situatie mee. Nanique, Froukje en Joël gingen naar het toilet en er stapten twee mannen uit de mannen wc. Even later werd er aan onze groepsleden cocaïne aangeboden.

Op terugweg naar het kindertehuis wilden de groep graag sterren kijken, dus we besloten te stoppen op de plek waar we ook gestopt waren met de lege band. Met dat wij de auto en bus uitstappen, rijdt er een auto langs die daarna achteruit reed en bij onze bus gaat staan. Wij dachten eerst dat het een auto was die kwam vragen of wij hulp nodig hadden, maar tot onze verbazing waren het drie agenten. Mochten we hier niet stoppen? Gelukkig was onze tolk mee, want de agenten spraken geen Engels. Het kwam erop neer dat de agenten zich afvroegen wat een groep toeristen daar deed. Toen de tolk vertelden dat wij van Tabitha waren en sterren wilden kijken, gaven de agenten aan onze organisatie te kennen en reden ze weer door. We mochten dus blijven, maar gezien de bewolking besloten we toch terug te gaan naar het kindertehuis. Rond 23:30 uur kwamen we aan bij het kindertehuis en doken de meeste gauw het bed in. Een voordeel: in het weekend is het ontbijt om 9:30 uur, dus we konden een uurtje langer blijven liggen.

 

Geniet met ons mee via de vlog.

Bulgaarse groetjes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *