Tweede week zomerkamp

Zondag 24 tot en met dinsdag 26 juli

 

Zondag 24 juli

Vandaag hebben we de toerist uitgehangen en zijn we met de groep naar Pleven gegaan. Een hele mooie stad waar we volop genoten hebben van de extreme hitte. We zijn van schaduw naar schaduw en van airco naar airco gelopen om de dag goed door te komen. Pleven heeft enorm mooie fonteinen en pleinen waar je volop kan genieten van 42 graden warme zon.

We hebben genoten van het landschap en het heerlijke Bulgaarse eten. Ook hebben we een paar winkels bezocht, maar al met al vooral beschutting gezocht van de zon. We hebben genoten van het gezelschap binnen de groep en de vriendelijkheid van de Bulgaarse mensen. We hebben oude gebouwen gefotografeerd, want bezoeken was veel te heet.

Dan nu het hoogtepunt van vandaag: een elektriciteitsstoring. Hierdoor zat de helft van de stad zonder elektriciteit en we konden dus ook geen airco of koud drinken verkrijgen. Alle winkels en restaurants gingen dicht, dus stonden we op straat in de hitte.

Rond de tijd voor het avondeten had nog niemand trek, dus besloten we terug te rijden naar Roman (ruim 70 minuten) en daar bij de tent op de hoek een patatje met kaas te halen. Eenmaal daar bleek de keuken dicht, omdat het zondag was. Wel konden we een drankje krijgen. Ons avondeten bestond uit chips, ijs en nootjes uit het plaatselijke supermarktje. We mochten vandaag stilstaan bij Gods schepping en genieten van het landschap van Bulgarije.

 

Maandag 25 juli

Vandaag mochten we vroeg uit de veren met een klein beetje stress. We werden om 8:00 wakker gebeld, de bus stond al voor. We zouden ontbijten bij het zwembad met meegenomen sandwiches. Door een misverstand hadden wij dit niet meegekregen en stond iedereen met slaapogen voor de spiegel en zijn of haar spullen te pakken. Het was dus een waar mierennest. Maar gelukkig is alles goed gekomen.

Vandaag is namelijk de zwemdag en gingen we naar Zverino om te zwemmen. Na een rit van anderhalf uur kwamen we uiteindelijk aan. De kinderen waren ongelooflijk blij toen ze de glijbanen en mooie baden zagen. We hebben ontbeten bij het zwembad en zijn toen meteen het zwembad in gesprongen. We hebben de hele ochtend veel plezier gehad met het zwemmen en de glijbanen. ‘S middags hebben we hamburgers en patat met kaas gegeten. Toen zijn we weer gaan zwemmen en zijn we rond half vijf terug gegaan richting Roman.

Die avond hebben we kebapske gegeten (een soort van frikandel) met een koude salade. Daarna zijn we wat gaan drinken op het dorpsplein om nog even met de groep de dag samen af te sluiten.

 

Dinsdag 26 juli

Vandaag was het weer de oude vertrouwde tijd, dus konden we rustig opstaan en ons klaarmaken voor de dag. We hebben dus ook lekker de tijd genomen en rustig ontbeten en de dagopening ook in alle rust kunnen houden.

‘S ochtends zijn we bezig geweest met de kinderen om afscheidScadeaus voor de tolken te knutselen. Dit moest in het diepste geheim, omdat de tolken van niks af mochten weten. Hierdoor heeft Melanie samen met één van de kinderen via Google translate het idee uitgelegd. Hier zat nog een addertje onder het gras, want de kinderen snapten het niet helemaal wat het nogal uitdagend maakte. Gelukkig is alles goed gekomen en hebben we twee prachtige cadeaus weten te maken.

Het klussen ging ook weer door vandaag. Dit keer was één van de houten hutten aan de beurt. De hut was erg aan vervanging toe, want de palen rotten uit de grond. We hebben dus verschillende balken vervangen en dwarsbalken geplaatst voor de stevigheid. Dit was een hoop werk en hier zijn we tot vijf uur mee bezig geweest.

Voor de lunch vandaag hadden we de lekker verwachte gevulde paprika’s. De paprika’s waren heerlijk. Voor de rest hadden we nog een soepje, alleen zaten we allemaal aardig vol. Het soepje heeft het merendeel dan ook niet opgegeten.

Na de lunch zijn we met de kinderen gaan schminken. Iedereen was aan de beurt en zelfs de jongens moesten eraan geloven. Van piraten tot aan vlinders; alles kwam aan bod. Ook hadden we glittertattoos die de kinderen geweldig vonden. Het eindresultaat mocht er zeker wezen, want iedereen had veel plezier. Elk kind of groepsgenoot had een lekker kleurtje/tekening op zijn of haar gezicht.

Voor de avond mochten we weer aan de bak, want: het was de Hollandse avond. We hebben gerechten gemaakt die wij in Nederland zouden eten. Ook gewoontes die wij hebben aan de tafel in Nederland. Het hoofdgerecht was een pasta bolognese met lekker veel groente en peper. De kinderen vonden hem iets te pittig, al moet ik (Gernand) zeggen dat ik hem precies goed vond. Voor dessert hebben we een typisch Nederlands toetje gemaakt. We hebben stroopwafels verkruimeld en dat samen met ijs en hagelslag geserveerd. We hebben drinken op tafel gezet wat een gekke ervaring voor de kinderen was. De kinderen zijn namelijk niet gewend om te drinken bij het eten.

Aan het einde van de Hollandse avond hebben we nog een lekker potje bingo gespeeld met de kids. Het bingosetje waren we vergeten mee te nemen, dus hebben we de generator voor random getallen van google gebruikt. Gelukkig waren er nog wel bingokaartjes aanwezig van eerdere jaren. We hebben prijzen meegenomen vanuit Nederland en hier nog wat luchtjes gekocht voor de oudere kinderen. Wanneer de kinderen een rij vol hadden, mochten ze een prijs uitzoeken. Bij sommige kinderen was het bijna tot huilen aan toe, omdat ze voor hun gevoel te lang moesten wachten tot zij eindelijk bingo hadden. We hebben dan ook bij de laatste twee kinderen gevraagd welke nummers zij nog moesten voor bingo en deze opgenoemd. Aan het eind van de avond had ieder kind één cadeau en werden er nog wat cadeaus geruild. Na de bingo zijn we uitgeput, maar voldaan ons bedje gaan opzoeken.

 

Bij deze heerlijke verhalen zijn ook beelden te vinden. Klik hier voor de link naar de vlog.

Groetjes vanuit Bulgarije

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *