Alweer het einde van de eerste week

Donderdag 22 juli tot en met zaterdag 23 juli

 

Donderdag 22 juli 

Na het ontbijt, de dagopening en het corvee gingen we om 10 uur met alle kinderen naar het ouderencentrum. Daar waren een aantal oudere dames die ons gingen leren hoe we een banitza moesten maken. Banitza is een typische Bulgaarse snack, met heel dun deeg, kaas en heel veel olie, die vaak met feestdagen of evenementen genuttigd word. De oudere dames hadden van tevoren al Banitza’s gemaakt die wij konden proeven terwijl onze eigen Bantiza’s in de oven zaten. Eenmaal terug in het kindertehuis werd er tot aan de lunch nog lol gemaakt met de kids. Bij de lunch kregen we een soort pasta, welke erg lekker was, maar iedereen zat nog vol van de Banitza’s.

In de middag hebben wij enorme stappen gezet met het klussen. In het oudercentrum hebben Froukje, Melanie, Joël en David (iemand die in eerdere jaren mee geweest is en momenteel ook in Bulgarije is) het afplakken afgemaakt, de hele gang en een stuk plafond van de wc geschuurd en met een doek afgenomen. Dat betekent dat we morgen kunnen beginnen met schilderen. Ook de bankjes schieten al aardig op. Alle verrotte planken zijn vervangen, alle overige planken zijn geschuurd en ook de speeltoestellen zijn al grotendeels geschuurd. Het schilderen daarvan kan dus ook komende dagen beginnen.

In de avond gingen we uiteten met David, de tolken, Rients en Jeanette. We genoten van heerlijke pizza’s, pasta’s, burgers en meer. Daarna zijn we met de groep, David en de tolken nog naar een leuke cocktailbar gegaan. Dit was zo gezellig dat we pas om 00:30 terug waren in het kindertehuis. Dus dat betekende gauw ons bed in!

 

Vrijdag 23 juli

We startten de dag met een jongens en meiden activiteit. De jongens wilden een film gaan kijken, maar het lukte niet om in de netflix te komen. Uiteindelijk hebben we lege flessen verzameld en zijn de jongens uit de groep met alle jongens flessenvoetbal gaan doen. Wat genoten ze daarvan! Uiteraard werden daarna alle flessen over elkaar heen gegooid ;). De meiden werden opgemaakt, de nagels gelakt en de haren gekruld. Ook maakten we armbandjes. Daarna moesten ook de jongens uit onze groep er aan geloven. Mika’s haren kwamen in aanraking met de stijltang en Gernand kreeg allemaal kleine staartjes. We lunchten in het kindertehuis en kregen een soort van lasagne, ovenschotel achtig iets. Het smaakte prima! Na de lunch wilden ook de jongens aan de slag met de armbandjes, dus werden de kralen weer tevoorschijn getoverd.

In de middag gingen we hard aan de slag met het klussen. In het ouderencentrum werd de muur in de gang geschilderd en werd de eerste laag op de muur en het plafond in de wc gezet. De speeltoestellen werden in grondverf gezet en daarna startten we met een kleurtje. Dat zag er meteen weer een stuk vrolijker uit.

Tot laat in de avond werd de origami activiteit voor de volgende ochtend voorbereid. Martijn maakten een Pikachu, Froukje en Gernand waagden een poging tot een vlinder, maar niet met groot succes ;). De tulp lukte wel goed.

 

Zaterdag 24 juli

In de ochtend begonnen Gernand, Martijn en Melanie met de origami activiteit. Melanie en Gernand keken vooral toe, want iedereen wilden de geweldige Pikachu van Martijn. Toen Melanie een hartje maakte, wilde alle kinderen uiteraard ook een hartje. Er werd heel wat gevouwd en de kinderen gebruikten hun fantasie. Ondertussen werd er door Froukje, Nanique en Joël hard gewerkt in het ouderencentrum, want voor de lunch kwamen zij terug met het nieuws dat alles af was! Er moest enkel nog worden schoongemaakt. Ook buiten op het terrein werd er hard gewerkt. Willemieke, Willemieke en Mika hebben de bankjes in de verf gezet. In de middag werden nog wat speeltoestellen in de kleur gezet.

Daarna was het strijden om een douche, want iedereen wilden douchen. Om 18:00 zouden we in de auto stapten richting het vakantiehuisje van Albena (voorzitter Tabitha Bulgaria). Daar hadden we namelijk om 19:00 afgesproken voor een heerlijke BBQ. Yvette (directrice van het kindertehuis) reed met ons mee. Toen we aankwamen in Rebakovo werden we hartelijk ontvangen door Rients, Jeanette, George en Albena. George trof de laatste voorbereidingen voor de BBQ en Albena legde de laatste hand aan de heerlijke salades, nachos en (niet te vergeten) een overheerlijke zelfgemaakte guacamole. De tafel was rijkelijk gedekt en iedereen genoot enorm.

 

Geniet van onze prachtige vlog via deze link

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *